Binnenkant

Description

We zijn verheugd om dit volledig gemeubileerde appartement uit de Gouden Eeuw, gebouwd tijdens de tijd van Rembrandt, aan de markt te kunnen aanbieden.

Het historische centrum van Amsterdam staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit komt vooral door de unieke Amsterdamse grachten die Amsterdam tot het Venetië van het Noorden maken. Aan een van de breedste en rustigste grachten van deze unieke stad, ligt het appartement “hoop, geloof en liefde” van de bekende Nederlandse antiekhandelaar en filantroop Ricus Dullaert. Dit appartement bevindt zich op de onderste 2 verdiepingen van dit 6 verdiepingen hoge grachtenpand, gebouwd in 1648 voor de Amsterdamse koopman in gedroogde vis, Tjaert Wybeszoon. In de 18e eeuw werd het huis gekocht door de zeer rijke familie de Witt, die het huis in 1763 volledig liet verbouwen in de toen modieuze rococostijl. Het appartement “geloof, hoop en liefde” is zeer uniek omdat het voor 80% bewaard is gebleven met alle originele Rococo details zoals de indrukwekkende stucwerk hal, de salon met zijn originele Rococo lambrisering en met al zijn originele Rococo schoorsteendeuren. De woon- en eetkamers zijn gedecoreerd met damast in originele rococo-patronen. En als je bij de open haard zit, waan je je meer dan 250 jaar terug in de tijd.

De Amsterdamse grachten dateren van 400 jaar geleden en in 2013 verscheen het beroemde grachtenboek met daarin de 30 mooiste en origineelste interieurs van de Amsterdamse grachtenpanden. Het appartement “geloof, hoop en liefde” was een van de 30 mooiste grachtenpanden in dit boek. Het werd in 2013 uitgereikt aan Hare Majesteit Koningin Beatrix van Oranje.

Het 10 kamer interieur heeft unieke kenmerken zoals een 17e eeuwse keuken, een "opkamer", de "hogere" kamer met originele 17e eeuwse vloeren en een klassieke Romeinse badkamer onder de 17e eeuwse gewelven. Alle kamers zijn persoonlijk ingericht door de eigenaar Ricus Dullaert met antiek dat het roemrijke verleden van Amsterdam en zijn handelsbetrekkingen weerspiegelt. Chinees en Japans porselein dat in de 17e en 18e eeuw door de VOC naar Amsterdam is gebracht, vullen de showkasten in de salon. Antieke portretten sieren de muren en een 18e-eeuws servies staat klaar voor gebruik op de tafel in de eetkamer. Massieve bronzen atlantes dragen het plafond van de badkamer en een Empire-bad is klaar voor gebruik.

Dit is zeker geen appartement voor iedereen, maar iemand die het roemrijke verleden van Amsterdam, de tijdloze schoonheid van dit chique grachtenpand en de unieke interieurs kan waarderen, zal je zeker thuis laten voelen.

Dit appartement ligt op slechts 4 minuten lopen van Amsterdam Centraal Station en 25 minuten met de trein van Schiphol.
Het appartement is ook te zien geweest in het tv-programma “binnenste buiten” op 18 november 2016. Als u op Google “binnenste buiten, bij Ricus Dullaert” typt, ontmoet u Ricus Dullaert die een rondleiding geeft door zijn appartement. Ricus heeft 10 jaar lang al zijn energie gestoken in het restaureren en inrichten van dit unieke appartement.

Additional info
  • Ligbad
  • Aparte douche
  • Open haard
  • Tuin
  • Wasmachine
  • Not suitable for sharing
  • Exclusief
Map
Binnenkant
Similar listings
^ Go up